městský dům

Přízemní zděný omítaný nárožní dům s okapovou orientací k náměstí. Nad obdélným podélným půdorysem, podélnou osou navazující na čp. 123 a vestavěný do mírného svahu. Střecha sedlová (původně polovalbová) pokrytá eternitovými šablonami. Při hřebeni dva hranolové zděné omítané komíny s kordonovou římskou a s plechovými segmentovými krycími stříškami. Podélné průčelí do náměstí o šesti osách, členěné hladkým lisénovým rámcem (1-5) se sedly v rozích a nízkou jednoduše profilovanou korunní římsou. Levá krajní osa tvořena dvěma okny nad sebou - patrová komora. Okna čtvercová novodobá dřevěná, křížem členěná, za lícem zdiva, orámovaná šambránou s uchy a lištou po obvodu. Ve třetí ose zprava obdélný vstup s tesařským ostěním s nadsvětlíkem, dveře dřevěné dvoukřídlé profilované. V ostatních osách obdélná novodobá dřevěná okna, křížem členěná, za lícem zdiva, s kamennými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy a lištou po obvodu. Nad pěti osami zprava štukové obdélné podélné rámy slepých sdružených okének půdního polopatra. V ose nad vstupem v pultu střechy prkenný sedlový vikýř. Původně byla fasáda hladká, okna obytných místností obdélná dvoukřídlá, špaletová, v líci zdiva, nad dvěma okny a vstupem byla sdružená okénka půdního polopatra. Severozápadní volné nároží je ve své dolní polovině okoseno, v ploše vidět obdélnou kamennou desku, vsazenou naležato, s rytým letopočtem 1670 a pod ním písmena G R. Boční fasáda původně hladká trojosá. Vlivem klesajícího terénu v zadní části patrová. Střední a pravé krajní okno zazděno. Dnes členění lisénovým rámem se sedly v rozích. Okno v levé krajní ose obdélné novodobé dřevěné, křížem členěné, za lícem zdiva, s kamennou podokenní římsou, orámované šambránou s uchy a lištou po obvodu. Štít (původně pološtít) trojúhelný s přesahem střechy (v čele oplechováno), bedněný svisle kladenými prkny s lištami kryjícími spáry. Dvorní fasáda je patrová pětiosá, členěná lisénovým rámem se sedly v rozích, vstup ve třetí ose zleva, okna stejná jako do náměstí-šambrány hladké. K domu přiléhá terasa na obvodovém kamenném zdivu staršího dvorního traktu.