městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jihovýchodní frontě svažitého náměstí, v těsném sousedství radnice. Střecha sedlová, s okapní orientací do náměstí, pokrytá novodobým lepeným šindelem. V pultu do náměstí dva sedlové vikýře, do dvora dvě střešní okna a vysoký štíhlý zděný hladce omítaný komín s kónickou hlavicí podloženou hladkými pásky, průduch krytý stříškou tvořenou segmentově zvlněným plechem. Průčelí do náměstí hladce novodobě omítnuté, členěné hladkým soklem, nárožními mělce hladce pásovanými lisénami, plošnou kordonovou římsou, v přízemí mělce hladce pásovanými lisénami, korunní římsa není. Přízemí má tři osy a patro šest okenních os. V pravé krajní ose přízemí vjezd s hladkým omítaným ostěním ukončeným segmentem oblouku, s patkami, náběžními články a vrcholovým klenákem. Vrata dřevěná, novodobá, dvoukřídlá s jednokřídlými dveřmi v ose, pokryv diagonálně složený. V ostatních osách obdélná novodobá šestitabulková dřevěná okna za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná prostými šambránami. Okna v patře menší. Do dvora dřevěná novodobě upravená pavlač nesená sloupky a krytá prodlouženým pultem střechy. Otvory pravoúhlé, hladce orámované, výplně novodobé dřevěné, za lícem zdiva.