kaple

Drobná volně stojící zděná omítaná kaplička mírně obdélného půdorysu, situovaná při silnici Plzeň Most. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Boční a čelní průčelí lemována hladkým lisénovým rámem, sokl není. Vchod zaklenut segmentem oblouku, orámovaný prostou hladkou šambránou, dveře jednokřídlé dřevěné za sílou zdiva, v horní polovině s laťkovou výplní. Profilovaná římsa nad vchodem ve střední ose segmetnově zvlněna a přechází i na boky stavby, v hlavním průčelí kryta bobrovkami. V hlavním průčelí nad vchodem zděný štítek, završený profilovanou segmentově vzedmutou římsou, při okrajích štítku hranolové sloupky nesoucí po jedné kamenné kouli. Ve střední ose pod segmentovým zvlněním římsy malá nika ukončená segmentem oblouku a orámovaná prostou hladkou šambránou. Koruna římsy štítku pokryta bobrovkami, ve vrcholu segmentu kovový krucifix. Protější, zadní, štít je hladký trojúhelný s mírným přesahem krytiny, neoddělený od hladkého průčelí. Pod vrcholem malé obdélné větrací okénko. Interiér bez výzdobných prvků, těsný prostor sklenut valenou klenbou. Šířka obvodového zdiva 60-70 cm.