fara

Jednopatrová nárožní budova s hlavním průčelím obráceným ke kostelu a bočním průčelím do ulice Preláta Horného. Mírně zdrsněná fasáda členěna soklem a lezénami v nároží. Průčelí sedmiosé s asymetricky umístěným vchodem ve třetí ose zprava. Pravoúhlý vstup je lemován profilovanou šambránou s klenákem ve vrcholu a orámován portálovou architekturou. Portál fary tvoří dva podložené pilastry na soklu s kompozitní hlavic, které nesou úseky kladí a římsu s trojúhelníkovým frontonem a s hranolovými sokly osazenými koulemi ve vrcholu. Ve frontonu umístěn na římse erb rodu Magnisů. Pravoúhlá okna lemovaná profilovanou šambránou na vyložené parapetní návojové římse akcentují úseky nadokenních říms. Okna v přízemí jsou mírně stlačena do téměř čtvercového tvaru a v prvním patře jsou architektonicky stejně členěna vyšší obdélníková okna. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, krytou pálenou taškou. Fasáda do ulice Preláta Horného pětiosá. Okna shodného tvaru i architektonického členění jsou opět v přízemí čtvercová a v patře obdélníková. Fasáda zdrsnělá, členěná soklem a lezénami v nároží, podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad nárožím zkosenou.