lázeňský dům Elefant

Třípatrový, respektive čtyřpatrový (mansarda) dům, průčelí je devítiosé. Přízemí je obkládané leštěnou šedou žulou. V ose je vchod obdélný a podobný vchod je i na pravém kraji. Zbývající plocha průčelí je členěna vždy velkým a širokým obdélným oknem, děleným dřevěnou vodorovnou příčkou, zhruba na dvě poloviny - dolní je uvnitř nečleněná, prosklená jednou souvislou okenní tabulí, horní část je dělená dřevěnými příčkami na množství drobných tabulek čtvercového tvaru. Ve vchodu dveřnice je původní - u dveří vlevo prosklený téměř po celé ploše, pravé dveře jsou řezané, prosklené jen tabulkami nahoře. Nad přízemím je v celé šíři průčelí balkon s kovaným zábradlím s motivy oblouků, se svítícím nápisem "Elefant" uprostřed. Veškerá okna jsou prostá obdélná bez říms. Členění stěny pilastry velkého řádu, velmi mělce vystupujícími. Mezi okny nad sebou je mělké panelování tvaru obdélníka s pravoúhle vybranými rohy. V 2. a 3.patře prostřední 3.okna a obě krajní 2 okna vždy s balkonem: v 2. patře půdorysu obdélníka, s kováním podobným jako o 1. patra, u prostředního balkonu je na zděném pultíku ještě zlacená plastika slona. U 3. patra je krajní balkon půdorysu segmentového, rovněž na konzolách, prostřední balkon je složen ze 3 segmentů paralelně řazených na konzolách. Mříž je obdélná. Na místě korunní římsy je balkon opět v šíři průčelí, nad ním 3 velké vikýře - prostřední v šíři 3 okenních os, završený štítem trojlistého tvaru, uvnitř je dělený okénkem segmentovým, dolů se rozšiřujícím. Postranní vikýře jsou stejné, pouze v šíři 2 okenních os s 1 širším oknem, štít i okénko jsou v něm nedělené.