kostel Nanebevstoupení Páně

Jedná se o mohutnou jednolodní stavbu na obdélném půdorysu s nižším apsidiálním závěrem. V ose lodi na východní straně (kostel není orientován) představěna věž, v přízemí situován vstupní portál s portikem. Po obou bočních stranách věže je k lodi přistavěna patrová předsíň, krytá pultovými stříškami. V zadní části u apsidy stojí také z obou stran přízemní přístavby (sakristie) s portiky a bočními vstupy. Na severní straně v prostřední ose lodi je umístěn druhý vstup. Fasáda celého objektu je prolomena okny s půlkruhovým ukončením (loď obsahuje pět okenních os, závěr tři a předsíň jednu okenní osu), v přízemí lodi jednoduchými, v přístavcích předsíně a sakristie sdruženými románskými okénky. Fasáda je dále členěna jednoduchými opěráky, pod korunní římsou pak obloučkovým vlysem. Sloupky portiků obsahují zajímavé novorománské hlavice. Věž je členěna obloučkovým vlysem i po jednotlivých patrech a zakončena trojúhelníkovými štíty v jehlancové střeše. V rozích těchto štítů jsou nasazeny jakési akroterie sedících andílků. Loď kostela má sedlovou střechu, předsíň střechy pultové, sakristie valbové a apsida střechu sedlovou kopírující oválné těleso apsidy. Vše je opatřeno pálenou krytinou. Střecha lodi obsahuje navíc na každé straně tři malé sedlové vikýřky. Na konci hřebene střechy lodi je pak osazena sanktusová věžička.