fara

Samostatně stojící patrová budova půdorysně tvaru L s valbovou mansardovou střechou krytou pálenou taškou. Symetrické průčelí má pět okenních os, z tohoto prostřední je v přízemi nahrazena vstupními dvoukřídlými dveřmi. Okna i dveře mají šambrány s lištou a ušima ve všech čtyřech rozích, okna jsou dřevěná dělená na 6 tabulek, s poutcem, osazená v líci zdi. Fasáda je členěna patrovou a profilovanou korunní římsou, přízemí má pásovou rustiku, patro děleno lizénovými rámy. Střední část průčelí se třemi okenními osami tvoří velmi mělký rizalit. Boční uliční fasáda má 9 okenních os, většina oken je zazděných. Tato fasáda má opadanou omítku, je patrná pouze patrová a korunní římsa a zbytky lizénových rámů. Boční a dvorní fasáda na západním křídle se dvěma a třemi okenními osami opakuje členění průčelí, dvorní fasáda severního křídla s pěti okenními osami je opadaná na zdivo, stejně jako boční fasáda s jedním oknem v patře. Za vstupními dveřmi je klenutá síň, z ní vlevo dřevěné schodiště do patra. V přízemí je místnost klenutá pruskými plackami do pasů, místnost s fabionovým stropem a další plochostropé místnosti, v patře jsou ploché stropy s fabiony a štukovou výzdobou, pozoruhodný je velký sál v patře severního křídla s dekorativně malovanými stropy a stěnami. V objektu jsou zachované některé původní prkenné podlahy, dřevěné rámové dveře s profilovanými zárubněmi, někde i původní okenní výplně s kováním a 3 kachlová kamna (viz samotné ev. listy). V kuchyni v přízemí severního křídla je kachlový sporák. Objekt je z větší části podsklepený, rozlehlé cihelné valeně klenuté sklepy sahají i mimo půdorys budovy. Krov je tradiční dřevěný mansardový s ležatou stolicí.