kostel Stětí sv. Jana Křtitele

Jednolodní kostel na obdélném půdorysu o rozměrech cca 18,0 x 9,5 m, s polokruhovou apsidou zaklenutou konchou na východní straně. Loď v roce 1864 půdorysně rozšířena (o cca 5, 4 m), předsíňkou s hlavním vstupem na západní straně a sakristií na severu. Střecha sedlová, krytina pálená tašková, ve východní části polygonální sanktusník s arkádou a jehlancovitou stříškou ukončenou zlacenou makovicí s křížkem, západní štít gradován křížkem. Obdélná loď plochostropá, apsida připojena triumfálním obloukem, na západní straně kruchta. Jižní fasáda 4-osá, severní 3-osá, polokruhově zaklenutá okna se šikmými špaletami bez šambrán zasklena barevnou vitráží. V severní stěně se nachází zazděný pískovcový raně gotický bohatě profilovaný portál se vsazeným renesančním náhrobním kamenem sreliefem ženy s dítětem a malé půlkruhově ukončené okénko v profilované šmbráně s kovanou mříží. V ose apsidy románské střílnovité okénko, měděná střešní krytina. Předsíňka na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou s keramickou krytinou, štít lemován stuhou ukončenou volutami, vstup bez portálu, nade dveřmi prízdná nika. Dnešní podoba daná zásadní přestavbou v roce 1864 (úprava krovu a oken, nový vstup, zazdění portálu v severní stěně, sanktusník). Novodobé úpravy v 70. - 80. letech 20. století.