kostel sv. Archanděla Michaela

Areál kostela je situován na návrší v jádru obce, při komunikaci. Jádro areálu tvoří kostel Archanděla Michaela s přilehlým pozemkem bývalého hřbitova. Areál uzavírá ohradní zeď se vstupní brankou na západní straně, ke které vede jednoramenné schodiště. Uvnitř ohrazeného areálu na východní straně vyniká ozdobný kamenný kříž. Kostel je drobná stavba s obdélnou lodí a kněžištěm ve tvaru lehce protáhlé apsidy, s mohutnou věží před západní stranou lodi. Vstup je hrotitým portálem na západně straně přes podvěží. Presbytář je klenutý konchou, resp. spíše hrotitou valenou klenbou bez předstupujícího vítězného oblouku. Loď je plochostropá, v západní části s dřevěnou kruchtou na sloupcích (tři jižní s bohatě tesařsky pojednaným rámem s ozdobnými pásky). Střecha lodi je sedlová, věže stanová. Severní a jižní zeď zvonového patra má hrázděnou konstrukci, z venkovního pohledu skrytou. Předmětem ochrany je areál kostela Archanděla Michaela - kostel, ohradní zeď s brankou, přístupové schodiště a pozemky areálu.