hospodářská budova I.

Hospodářský objekt ve tvaru L složený ze dvou na sebe kolmých křídel. Na severní straně, kolmo na hlavní obytný objekt, je situovaný původně hospodářský objekt na obdélném půdorysu složený ze dvou výškově odlišných částí. Původně sloužil jako chlévy a sýpka, ve 30. letech 20. století byl celý přestavěn pro obytné účely. Dvorní fasáda západní části je 8-osá, jednoduchá, členěná římsami, východní část je 5-osá, ryze utilitární. Střecha sedlová ukončená na východě valbou, s keramickou krytinou, v západní nižší části 4 ks dřevěných vikýřů se sedlovou střechou. 1. NP zaklenuto plackovými klenbami do pasů. V rámci novodobé rekonstrukce dispoziční úpravy. Patrový objekt původních chlévů a sýpky na obdélném půdorysu situovaný kolmo k severnímu křídlu, se sedlovou střechou, uzavírá opticky dvůr na východní straně. Přízemí zaklenuto, každému poli odpovídá slepá arkáda segmentově zaklenutá. V jižní koncové sekci je umístěn vjezd. Dvorní fasáda je 5-osá, výplňové prvky nedochovány, původní okna nahrazena novodobými obdélnými členěnými v rastru obdobném obytné části. Na jeho východní straně jednopodlažní přístavba s pultovou střechou.