hospodářská budova II.

Jednopodlažní objekt s polovalbovou střechou situovaný paralelně s křídlem mlýnice objektu čp. 44 (mlýn) a mlýnským náhonem. V severní části byla pravděpodobně kůlna (kočárovna) s vjezdem zaklenutým stlačeným obloukem, v jižní části výminek. Objekt opticky propojený opěrnou zdí původní zahrádky s drobným jednopodlažním objektem se sedlovou střechou situovaným uprostřed dvora. Východní fasáda orientovaná do dvora je dnes 7-osá (s okny, vstupem a původním vjezdem), v západní straně, orientované k bývalému náhonu, jsou umístěny 2 vstupy. Fasáda gradována vykonzolovanou profilovanou římsou s plochým vlysem. Objekt je po celkové rekonstrukci, půdorysně rozšířený, s novodobými výplňovými prvky a využitým podkrovím prosvětleným 2 vikýři se sedlovou střechou.