kaple Panny Marie Pomocné

Kaple stojí na východním okraji obce, v dominantním místě na kopci, usazena na vodorovnou plošinu, od níž terén na všechny strany pozvolna klesá, při patě objektu chodníček z betonové zámkové dlažby, v blízkosti několik vzrostlých listnatých stromů. Volně stojící zděná omítaná stavba mírně obdélníkového, téměř čtvercového půdorysu. Nároží konkávně vyžlabená, střecha stanová mansardová s nárožním skosením, vycházejícím z půdorysu stavby, krytá bobrovkami, na ní na krátkém hřebeni polygonální sanktusová věžička s lucernou a cibulí, pobitá plechem. Při nárožích fasády dvojice toskánských sdružených pilastrů s čabrakovými hlavicemi, nesoucích obíhající kladí, jehož architráv se segmentovitě zvedá nad rozměrnými kasulovými okny (po 1 uprostřed každé stěny, z toho severní zazděno). Ostění vykrajovaná s půlkruhovým zakončením. Na západní straně jednoduchý pravoúhlý vstupní pískovcový portálek se soklíky a ušima, dveře dvoukřídlové svlakové na pásových závěsech, pobity diagonálními pruhy plechu a rozetkami. Na jižní stěně malované sluneční hodiny.