venkovský dům

Obdélná přízemní roubená stavba o 2x 5 osách s částí chlévů a stodoly zděnou, s polovalbovou střechou, krytou eternitovými šablonami. Východní průčelí dvouosé, v přízemí v líci 2 obdélná okna. Východní štít ze svisle kladených prken, spáry překryty lištami, ve štítě dva zasklené obdélné větrací otvory, vpravo dole ve štítu vložena dřevěná vrátka do půdního prostoru. Severní průčelí k cestě zleva: okna, dveře do síňky (v dolní polovině skládané z klasovitě kladených prkének, v horní polovině slunce mezi 4 vějířovými koutovými výplněmi), dveře do chléva (obdélné s proskleným otvorem v horní části), okénko do chléva a prkenná vrata do stodoly (zeď vedle nich z vepřovic). Západní štít bedněný, k zadní fasádě přistavěna dřevěná kolna s pultovou střechou krytou eternitovými šablonami. Vedle kolny je suché WC. Dřevěná kolna je širší než obytné stavení, v podstatě uzavírá ze zadní strany dvůr. Ze dvora je vstup do této přístavby. Dvorní průčelí - zčásti roubené a zděné, v roubené části vložen úsek zdi v horní části s luxferami, pokračující roubená část nově opravená s jedním oknem a dveřmi. Na roubenou obytnou část navazují chlévy s novodobým obdélným oknem a dále novodobý dřevěný přístavek. Interiér- předsíňka, kuchyň s původním trámovým stropem a pokoj - původní vzhled. V této místnosti jsou dvoukřídlé dveře do další místnosti.