sýpka se stodolou u č. p. 50

Sýpka se nachází v centrální části obce Kamýk, severozápadně od hospodářského dvora č. p. 7 a západně od místní komunikace vedoucí od objektu hospody k hradu. Byla pravděpodobně součástí domu č. p. 50. Jedná se o relikt patrové obdélné hrázděné samostatně stojící hospodářské stavby orientované ve směru severozápad – jihovýchod, jejíž součástí byla původně i bedněná stodola na jihovýchodě. Štíty byly svisle bedněné. Přízemí bylo vystavěno ze smíšeného zdiva s převahou opukových kvádříků a je zaklenuto cihelnou plackovou klenbou. Zpřístupňuje ho segmentově klenutý vstupní otvor v severovýchodním průčelí, vpravo od vstupu je umístěn okenní otvor. Hrázděné zdivo v patře prostupoval obdélný vstupní otvor, ke kterému byl přístup přes pavlač, vysazenou před severovýchodním průčelím. Na ní byl umožněn přístup dřevěným žebříkovým schodištěm. Patro sýpky bylo osvětleno jedním okenním otvorem vpravo od vstupu, Celý objekt byl zastřešen novodobou sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami. Zadní jihovýchodní část budovy, někdejší stodola, stávající na podezdívce z lomového kamene byla zbořena.