kaple Bičování Krista

Východně od kaple Žaláře Krista byla v roce 1909 vybudována kaple Bičování, která doplnila prostor u grotty sv. Petra. Je postavena z cihlového zdiva na obdélném půdorysu s půlkruhovým odsazeným závěrem a má profilovanou korunní římsu, tvořenou úplným kladím – čili římsou, vlysem a architrávem. Hlavní průčelí je orientované na jihozápad. Vstupní osa je akcentována z části předstupující edikulou ukončenou trojúhelníkovým štítem. Svažitý terén vyrovnává žulový sokl. Boční fasády jsou prolomeny půlkruhově zakončenými okny (záklenek opatřen na fasádě štukovými klenáky) s osou umístěnou na střed fasády. V interiéru kaple jsou úpatrné dřevěné okenní rámy s kuličkovými závěsy na kuželových koncích. Vertikálně jsou boční fasády členěny nárožními bosovanými lisénami. V interiéru na jihovýchodní stěně se dochovala štuková římsová lišta, na stěnách zbytky výmalby. Kaple má sedlovou střechu krytou vlnitým plechem.