22. zastavení – U Šimona

Barokní stavba spojující výklenkovou kapli a průchozí bránu, postavená na příčně obdélném půdorysu. Západní část má podobu průchozí brány. Stěny vymezují široké nárožní pilastry ukončené profilovanou římsovou hlavicí nesoucí výrazně profilovanou římsu kladí. Kladí ukončuje profilovaná podstřešní římsa. Na římsu navazuje vyzděné polopatro otevřené obdélným oknem na jižní a severní straně. Průchozí část je otevřena půlkruhově ukončeným průchodem na severní, jižní i východní stěně. Průchod je zaklenut jedním polem křížové klenby vytažené do hřebínku. Z průchodu je otevřen hluboký valeně zaklenutý výklenek uzavřený kovanou mříží. Výzdobu tvoří 3 dřevěné polychromované sochy – Kristus klesá pod křížem, dva biřici a desková malba sv. Šimona pomáhajícího Ježíši nést kříž. Střecha kaple valbová krytá taškami. Postavena na konci 17. století Umístění : v úvozové cestě za Popravní branou