25. zastavení – Boží hrob

Zděná kaple postavená na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, orientována k západu. Východní vstupní průčelí je otevřeno obdélném vstupem s kamenným ostěním. Plocha stěny nečleněná, v horní části nad vstupem dvě nástěnné malby andělů. Stěnu ukončuje vysoká profilovaná podstřešní římsa obíhající celou hmotu kaple. Průčelí ukončuje trojúhelný štít vymezený profilovanou obvodovou římsou. Z plochy štítu vybíhá konzola, k níž jsou připojeny na plechu malované nástroje Kristova umučení – kříž, džbán, kalich, kopí, řetěz. Boční stěny hladké, na jižní stěně v přední části prolomeno drobné sdružené okénko s kamenným ostěním. Závěr bez členění, sedlová střecha kryta plechem. Interier rozdělen příčkou na dva prostory, přední zaklenut křížovou klenbou, v prostoru kamenný sokl, obdélným kamenným portálem s letopočtem 1658 se vstupuje do zadní prostory. Při severní stěně kamenný sarkofág pro tělo mrtvého Krista. Před kaplí jsou dva kamenné ionské sloupy s entází vyrůstající z hranolového soklu opatřeného profilovanou patkou a krycí deskou. Na vrcholech sloupů je umístěna na plechu malovaná výstroj a výzbroj vojáků, kteří se účastnily umučení Krista. Datován rokem 1658 Umístění : ve svahu cca 100 m od Piety