kostel Narození Panny Marie

Kostel stojí blíže jádru obce a téměř v jejím nejvýše položeném místě; usazen na vodorovnou, v bezprostředním okolí zatravněnou a neohrazenou plochu; v blízkosti několik vzrostlých stromů. Orientovaná jednolodní stavba s věží v ose západního průčelí. Exteriér nečleněný, pouze na nárožích osazený prostými lisenami. Okna v plochých štukovým šambránách se segmentovými záklenky. Osová věž v průčelí má zdivo smíšené, etáže rámovány lisenovými rámy, v horní pak sdružená okénka s půlkruhovými záklenky (špalety i záklenky vyzděny z cihel). Hlavní vstup opatřen pseudobarokním kamenným portálem z doby kolem roku 1900, tři boční portály jednoduché, barokní. Západní rohy lodi okoseny, pročleněny oválnými okénky na šneková schodiště ku kruchtě. Po stranách prvního pole presbytáře symetricky řešeny dvouetážové přístavby, vytvářející iluzi příčné lodi (v přízemí zde sakristie a depozitář, v patře oratoře). Patro přístavků bylo využito k výstavbě oratoře. Střecha valbová, krytá bobrovkami, věž má barokní cibulovou báň pokrytou plechem.