socha sv. Jana Nepomuckého

Uprostřed návsi mezi stromy umístěna pískovcová plastika sv. Jana Nepomuckého. Na čtvercovém podezdění je umístěn čtyřboký podstavec s hladkým soklem, profilovanou patkou a dříkem v horní části konkávním (protáhlým) a v dolní části konvexním, do jehož stěn jsou vyryty hluboké rámce, sledující jejich obvod, na rozích čtvrtkruhově zaoblené v odsazení. Výrazně profilovaná římsa srůstá s krycí deskou, na níž stojí další menší podstavec s profily oblounů a výžlabků (do jeho přední stěny zasazeny držáky železné lucerničky). Na vrcholu stojí v kontrapostu socha sv. J. Nepomuckého s levou nohou vysunutou před okraj podstavce a tělesnou osou mírně stočenou. Oděn v obvyklé kanonické roucho s biretem na hlavě (kolem obroučka svatozáře s hvězdami), přidržuje levicí krucifix, opřený o levé nadloktí a pravicí drží jeho dolní konec. Roucho rozevláté, naskládané do hlubokých záhybů. Socha v nadživotní velikosti.