socha sv. Petra

Pískovcová socha sv. Petra je umístěna na žulovém soklu ve střední části Getsemanské zahrady vlevo od přímého kamenného schodiště. Nedílnou součásti sochy je reliéfně upraven obdélný stylizovaný pískovcový podstavec připomínající plochý kámen. Spící apoštol je zobrazen jako sedící starší muž s pokrčenýma nohama v kolenou. Loktem levé ruky se opírá o levé koleno. Sevřená dlaň se dotýká tváře. Pravou rukou drží meč, který má položený v klíně. Obličej sv. Petra je lemován kratším plnovousem a zvlněnými vlasy s ustupující vlasovou linií. Oči jsou přivřené. Apoštol je oděn do spodního volně splývavého vertikálně zřaseného roucha s dlouhým rukávem. Přes pravé rameno je přehozený svrchní plášť splývající k levému boku. Jeho povrch je mezi mírně rozkročenýma nohama pročleněn záhyby. Zpod roucha vyčnívají bosé nohy.