Českobratrský sbor

Objekt je situován v okrajové části obce, položené při silnici do Stoda. Kostel umístěn ve vlastní zahradě, která vytváří nároží dvou ulic. Vlastní budova kostela, postavená na úhlopříčce zahrady, obsahuje malou a velkou shromažďovací místnost, byt faráře, kancelář a zvonici. Suterén obsahuje prádelnu, skla paliva a sklep. V přízemí je umístěn byt faráře o třech pokojích, kuchyni a předsíni, z níž je přístupná malé modlitebna. V hlavním průčelí je umístěn vchod, na který navazuje vyrovnávací schodiště do zvýšeného přízemí, odkud je možný přístup do malé modlitebny a do kanceláře sboru. Dvouramenné schodiště pokračuje do 1. patra, kde končí u vstupu do velké modlitebny. Po obou stranách je pak podkroví osvětlené vikýři, vlevo pokračuje schodiště na galerii. Ve 2. patře je umístěna dřevěná galerie, která lemuje obě strany hlavního prostoru. V čele nad vchodem jsou umístěny varhany. Ve věži pokračují dřevěné schody na úroveň zvonice, kde jsou zavěšeny dva zvony. V hlavním průčelí stavby je umístěna uprostřed vysoká hranolová věž ukončená sedlovou střechou obrácenou štítem do hlavního průčelí. V přízemí je ve věži vchod pro veřejnost, krytý přístřeškem s polovalbou. Přístřešek spočívá na dvou kamenných pilířcích. Vstupní jsou dřevěné, dvoukřídlé, s jednoduchou mříží. Na věž navazuje podélná stavba hlavní modlitebny, zakončená sedlovou střechou, kterou za věží kolmo proniká hmota vytvářející po stranách jakési rizality s galeriemi v modlitebně. Je zakončena opět sedlovou střechou s asymetrickými štíty v postranních průčelích. Střecha totiž v zadní části objektu začíná nad 1. patrem, v části přední však probíhá až nad přízemí. Podkrovní prostory jsou pak osvětleny okny ve dvojici pultových vikýřů, které z obou stran přiléhají k věži. Obě postranní průčelí jsou v přízemí o třech okenních osách ve štítě a jedné v navazující podélné části budovy. Ve vzniklém nároží v pravé části objektu je situován vchod do bytu faráře. V obou štítech jsou nad sebou dvě řady oken velké modlitebny. Dole je pět os malých oken se společnou parapetní a nadokenní římsou, nad nimi pak tři osy vysokých oken. V podélné části budovy jsou v obou průčelích dvě osy obdobných oken se společnými římsami, nad nimiž jsou vždy dvě vysoká okna. Celá stavba je zděná z cihel, s dřevěnými stropy. Krov je rovněž dřevěný, krytina pálená. Věž měla původně poslední patro se zvonicí roubené. Po poruše byla tato konstrukce nahrazena zděnou ve stejném tvaru a určena pro dřevěný obklad. Výrazná je kamenná podezdívka objektu, která probíhá až k parapetům oken v přízemí. Kamene je užito i na pilířích přístřešku u vchodu a pro armování zadních nároží budovy. Fasáda je břízolitová. Okna i dveře jsou ze dřeva a provedeny ve světle hnědé barvě. Nejdůležitějším prostorem objektu je velká modlitebna. Je zde bohatě užito dřeva na výzdobě i konstrukcích galerií, kazatelny i lavic. V interiérech je dochován slohový nábytek, osvětlovací porcelánová tělesa, na schodišti pak mosazný lustr. Objekt kostela je situován ve vlastní zahradě se vzrostlou zelení provedené podle původního projektu.