socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní socha stojí na čtyřbokém podstavci – asi 170 cm vysokém soklu novějšího původu. Dolní část je pokryta akantovými listy, horní část s okosenými hranami a orámováním vrcholí volutami, nahoře je ukončena profilovanou římsou. Na čelní stěně novodobého podstavce se nalézá nápis: „S. JENE // oroduj // za nás.” Na podstavci na oblaku stojí socha sv. Jana Nepomuckého, která je esovitě prohnuta, s vykročenou levou nohou. Levou ruku má ohnutou na prsou. V pravé ruce drží knihu opřenou o pravý bok. U jeho levé nohy pokleká andílek, držící kříž. Šaty světce jsou vytesány s pochopením pro materiál (látka, krajky). Pohyb postavy zdůrazňuje rozevlátý šat. Na přední straně je zbytek po železném ramínku pro lucernu. Kolem sochy je litinový plůtek vyrobený v r. 1993 ve slévárně ve Strašicích. Materiál: pískovec střednězrnný šedobílé barvy