socha sv. Jana Nepomuckého

Třikrát odstupňovaný hranolový podstavec. Spodní části nečleněné, pouze s dalšími hranolovými výstupky na diagonálách. Horní hranol má na nárožích ozdobné voluty a plochy jsou vyplněny nápisy. Na čelní stěně podstavce nápis s chronogramem (1722): „HONORI // DIVI // IOANNIS // NEPOMV // CENI // PATRONI // REGNI // NOSTRI // FIERI // FECIT“. Na pravé boční stěně podstavce nápis: „ILLVS // SIMA D: D // LVDMILLA // CONSTAN // S R I C DE // KVPERVAL // NATA C // DE BVBNA // ET LITTICZ // DOA IN RA // DNICZ ET // SVCHOMA // DIE 18 MAR // 1722“. Na zadní stěně podstavce nápis (chronogram tu zřejmě není, protože by dával rok 1711, ale jsou zde některá písmena zvýrazněna): „FLOS // PRAESENS // DIVus // REMANET // PER // SAECVLA // DIE // MARTII // 18“. Na levé boční stěně podstavce nápis: „ILLVS // SSIM D: D // CASIMIR // FERDINA // S R I C DE // KVPPER // VALD D IN // RADNICZ // ET SVCHO // MAST ET // REGIVS // CAPITAN // DIRICT // PILS“. Podstavec je ukončen profilovanou římsou. Na dalším nízkém podstavci nadživotní plastika světce v tradičním oděvu, v kontrapostu pravé nohy. Drží v pravici kříž s korpusem a v levé ruce kvadrátek. Zhotoveno z pískovce.