kostel sv. Mikuláše

Kostel sv. Mikuláše se nachází v obci na mírném návrší na jižní straně rybníka. Kostel, obklopený malým hřbitovem vymezeným ohradní zdí s bránou, je s návsí spojený schodišťovou rampou podepřenou opěrnou zdí. Na travnaté ploše před západním průčelím kostela, vně ohradní zdi, stojí socha sv. Mikuláše. Kostel má obdélnou loď a pravoúhlý, takřka čtvercový presbytář, nad nímž stojí chórová věž s barokní bání. Na východní straně pokračuje v šířce presbytáře sakristie. Hlavní vstup do kostela s barokním portálkem je umístěný na západní straně, původní portál byl na jižní straně lodi. Presbytář i loď jsou osvětleny dvěma širokými okny proti sobě, menší okno od západu osvětluje kruchtu. Sakristie má dvě oválná okénka a na východní straně venkovní vstup. Fasády kostela jsou jednoduché, západní průčelí vrcholí střídmým barokním štítem. Loď kryje sedlová střecha. V patře věže je umístěná zvonová stolice. Krytinou střechy je dřevěný šindel. Presbytář je sklenut plackovou klenbou na koutových pilířích, dokládajících její dodatečnost. Od plochostropé lodi jej dělí vítězný oblouk ve tvaru stlačeného půlkruhu. Západní část lodi zabírá dřevěná kruchta na konvex-konkávním půdorysu. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s branou, kapličkou, náhrobníky, schodiště s opěrnou zdí, socha sv. Mikuláše a příslušné pozemky.