kostel sv. Václava

Areál kostela sv. Václava se nachází na vyvýšenině ve východní části vsi. Orientovaný kostel je velmi protáhlou stavbou, která má nevýrazná průčelí, a které dominuje věž se stanovou střechou na západní straně. V nezdobené fasádě kostela vynikají segmentem sklenutá okna. Má dlouhou úzkou loď, čtvercový presbytář s bedněnou valenou klenbou a osově navazující sakristií s klenbou ve tvaru české placky. V západní části lodi je barokní dřevěná kruchta se složitěji tvarovanou poprsnicí. Do kostela se vstupuje od západu přes podvěží, které má trámový strop, stejně jako patro věže./ Kostel je obklopen hřbitovem vymezeným ohradní zdí s bránou a brankou. Na hřbitově, jižně od presbytáře kostela, se nachází původem klasicistní hrobní kaple, s novogoticky upraveným průčelím./ Předmětem ochrany je kostel, hrobní kaple, ohradní zeď s bránou a brankou a příslušné pozemky.