fara

Dvoupodlažní budova obdélného půdorysu orientovaná okapově ke komunikaci, s pravoúhlým vstupním rizalitem na užší straně a arkýřovým rizalitem na protilehlé boční straně. Průčelí je členěno dvěma bočními lisenovými rámy, v nichž je po jedné okenní ose s pravoúhlým oknem lemovaným hladkou šambránou, a střední částí fasády se dvěma osami a lichoběžníkovým ořímsovaným štítem. Sdružená okenní osa v patře je obklopena monumentální secesní štukovou výzdobou s postavami sv. Cyrila a Metoděje a pod okny umístěným erbem křižovníků s červenou hvězdou. Boční fasáda se vstupním rizalitem je v přízemí prolomena pravoúhlým oknem a nad ním je pod plechovou segmentově tvarovanou stříškou malovaný medailon s vyobrazením sv. Anežky, patronky křížovníků a dveřmi vedoucími na terasu nad vchodem. Vstupní rizalit je v přízemí rozšířen o zádveří, na čelní a boční straně prolomené půlkruhovým obloukem a nese otevřenou terasu. Boční stěna rizalitu je prolomena jednou okenní osou s pravoúhlým oknem a v patře se nad oknem průběžná korunní římsa půlkruhově vypíná. Arkýřový rizalit na protější straně je v přízemí hranolový s jedním oknem a v patře trojúhelníkového tvaru se dvěma pravoúhlými okny secesní profilace. Zahradní fasádě dominuje středový hranolový rizalit s okosenými bočními hranami, členěný lezénovým rámem. Okna secesního tvaru s ozdobným členěním do čtvercových tabulek ve větracím okně. Mansardová střecha je nesena průběžnou profilovanou korunní římsou. Ve střeše drobné úzké mansardy uzavřené tabulkovými okny.