kostel sv. Jana Křtitele

Areál kostela sv. Jana Křtitele leží v jižní části obce, sestává z kostela, kaple, ohradní zdi a je uzavřen branou. 1 Kostel - jednolodní stavba obdélného půdorysu, na východní straně zakončen půlkruhovým presbytářem. Na západní straně kostela hranolovitá věž, zakončena cibulí a lucernou. Fasáda kostela hladce omítnuta, členěna pilastry, okna osazena do špalet lemovaných šambránami (okna obdélná, zakončena stlačeným segmentem, členěna příčníky a stojinami do šesti částí, každá z nich pak do čtyřech tabulek). Šambrány hladké štukové s uchy a střapci. Hlavní podélná průčelí pětiosá, okenní osy prokládané pilastry, v půlkulatém závěru šest okenních os. Na severovýchodní straně kostela, mezi hlavní loď a závěr kostela, postavena téměř čtvercová sakristie s valbovou střechou, a vstupními dveřmi. Západní vstupní průčelí kostela trojosé, s věží, věž na každé straně členěna jednou osou. Vstup do kostela ve střední ose, nad vstupem je okno věže a jednoduchá nika, nad ní malé, oválné, horizontálně položené okénko. V horním patře věže, nad úrovní střechy kostela, jsou v téže výšce umístěna i další okna věže. Vstupní dveře kostela jsou obdélné, dvoukřídlé, rámové s výplněmi, (výplně - tvoří svlaky kladeny na koso), kamenný portál pravoúhlý, profilovaný, s uchy a střapci (stejného vzhledu jakou jsou okna). V horní části věže osazeny ve všech fasádách - v okenních otvorech, obdélné, dvoukřídlé, dřevěné žaluzie. Cibule a lucerna věže - oplechovaná, valbová střecha lodi kostela nově pokryta živičnou krytinou. Interiér: Loď kostela plochostropá, na dřevěném stropu malba z legendy sv. Jana Křtitele, presbytář s valenou klenbou s výsečemi, zde Narození sv. Jana Křtitele.