socha sv. Floriána

Socha je situována v severovýchodní části dlouhé návsi obce na travnaté ploše, obklopena hustými keři. Třístupňová základna na čtvercovém půdorysu nese jednou odstupněný hranolový podstavec. Stěny podstavce jsou zdobeny vpadlým, jednou odstupňovaným rámem s ujmutými rohy a ve vrcholu oblounovou římsou, nad níž probíhá hladký pás ukončený vyloženou profilovanou římsou. V čelní části podstavce v rámu je nahoře vyryt rovnoramenný kříž, na severní straně pak letopočet 1833. Na římse spočívá dvoustupňový plint se sochou sv. Floriána. Světec v podživotní velikosti stojí v kontrapostu s nakročenou pravou nohou, je oděný do šatu římského vojáka s pláštěm sepnutým na pravém rameni, spadajícím přes levé rameno na záda až k nohám. Tělem prochází esovitý pohyb, pravé koleno vytlačeno, hlava mírně natočená vlevo. Drapérie na suknici je vertikální, na plášti miskovitá. Světec pravou rukou svírá žeď a zřasený praporec, levou rukou vylévá z putny vodu na hořící dům u své levé nohy.