socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce před domem č. p. 86 a naproti přístupové cestě ke kostelu je na kamenné podnoži umístěn hranolový podstavec - s hranolovou základnou, splávkem, středovým dříkem a s profilovanou vyloženou římsovou deskou. Podstavec je na čelní a zadní straně zvýrazněn jemným rytým rámem, kopírujícím jeho tvar, který je ve spodní části rozšířen postranními stlačenými volutovými křídly. Boční strany dříku jsou zdobeny kanelurami. Socha světce v podživotní velikosti stojí na nízkém čtvercovém plintu. Světec je zpodobněn poměrně staticky s mírně vytlačeným levým kolenem, je oděn v obvyklé kanovnické roucho s biretem na hlavě. V náručí drží velký kříž s korpusem Krista, spodní část břevna přidržuje levou rukou. Hlava orámovaná obroučkou s pěti hvězdami se mírně sklání ke kříži.