ohradní zeď s branou a brankou

Kostelní areál v prudkém jižním svahu pod zámkem je obehnán ohradní cihelnou částečně omítanou zdí s korunou krytou cihlami, která z velké části zpevňuje svah. Zeď je na jihu prolomena schodištěm navazujícím na přístupovou cestu od náměstí, na západní straně je areál ohraničen krytým schodištěm k zámku, na východě je ve zdi prolomena trojdílná kulisová omítaná brána. Uprostřed brány je situován vyšší vjezd lemovaný jednoduchou šambránou a sklenutý stlačeným nízkým obloukem s vysokým zdvojeným podloženým klenákem ve vrcholu. Po stranách vjezdu pilastry završené římsovými hlavicemi, mezi nimi nízký trojúhelný ořímsovaný štít. Po stranách dva nižší vstupy řešené obdobně jako středový vjezd, severní vstup je slepý. Zdivo nad vstupy je završeno rovnými římsami a stlačenými volutami navazujícími na vyšší střední část.