sousoší Kalvárie

Skupina tří volných plastik; uprostřed kříž, vlevo P. Marie, vpravo sv. Jan. Krucifix: Na hranolovém soklu je osazen podstavec čtvercového průřezu, s volutovými křídly, ukončený profilovanou římsou, v přední části vypjatou do půlkruhu. Na přední straně podstavce německý nápis s chronogramem 1771. Na podstavci stojí konický čtverhranný pylon; na přední straně reliéfní mučednické insignie, po stranách lineárně vymezená pole. P. Marie: Na konkávně prohnutém čtyřbokém podstavci, zdobeném na všech čtyřech bocích plošně rozvinutými akantovými rozvilinami stojí socha Panny Marie v dynamické vřetenové pozici, s hlavou nakloněnou k levému rameni, s výraznými gesty obou paží. Postava ženy je oděná v bohatě řasené splývavé roucho. Nadživotní velikost. Sochy s podstavcem - výška 340 cm, kříž: 480 cm.