kostel Stětí sv. Jana Křtitele

Areál kostela se nachází na malém návrší uprostřed obce. Okolo kostela byl původně hřbitov obehnaný ohradní zdí, ze kterého se dochovalo několik náhrobků. V jižní části stojí ve zdi hranolová zvonice. Kostel je románská jednolodní podélná stavba s půlkruhovou apsidou završená příkrou sedlovou střechou se sanktusníkem. Na severní straně se ke kostelu pojí předsíň. Kostel je postaven z kvádříkového zdiva, částečně je omítaný, apsidu člení lisenové rámce s obloučkovým vlysem. Loď zaklenuje stlačená valená klenba, na západě je podklenutá kruchta, apsidu završuje koncha, s nástěnnou malbou Krista v mandorle. Na zdech se dochovaly další zbytky románské nástěnné malby. Vybavení kostela je převážně barokní (hl.oltář, krucifix). Zvonice v jižní části je barokní, ve spodní části zděná, výše dřevěná laťová s jehlancovou střechou. Ohradní zeď je z lomové opuky, omítaná. Vstupuje se novorománskou brankou se sedlovou stříškou.