činžovní dům

Postaveno před 1846 jako jednopatrové s přízemním dvorním křídlem. Roku 1846 přistavěno jednopatrové levé dvorní křídlo a jednopatrové křídlo vzadu ve dvoře. Roku 1884 zvýšen hlavní objekt na dvoupatrový. 1923 hlavní objekt zvýšen na třípatrový, vzadu ve dvoře na dvoupatrový. Klasicistní čtyřkřídlý objekt s nepravidelným pavlačovým dvorem. Křídlo do Sokolovské je nejmasivnější a o dvě podlaží vyšší než křídlo do ul. U pobřežní lávky. Fasáda do Sokolovské je neorenesanční z roku 1884. Její postranní rizality mají zvýrazněnou nárožní bosáž. Okna prvního patra mají segmentové tympanony, okna druhého patra rovné nadokenní římsy. Východní fasáda je hladká, bez oken. Fasáda do ul. U nádražní lávky je dvoupodlažní se středovým rizalitem a v něm proraženým portálem.