kaple sv. Karla Boromejského

Jednolodní pravoúhlý prostor je zaklenut čtyřmi plackami s pasy. Klenba nasedá na profilované pilastry. Loď je zakončena půlkruhovou apsidou na jižní straně, z její levé strany se vstupuje do prostoru sakristie. Nad portálem je v patře kruchta. Uliční fasáda je řesena plošně. Okna jsou umístěna ve vpadlých rámcích, pod nimiž probíhá římsa a jejichž horní část je zakončena obloučkovým vlysem. Prostor presbytáře jemně vystupuje z úrovně průčelí do ulice. Střecha je sedlová a věžičkou nad prostorem presbytáře. Kaple je součástí uličního bloku, přímo navazuje na bývalý klášter boromejek, v jehož prostoru je v současnosti církevní školka. Kaple byla vysvěcena kardinálem Schwarzenbergem 4.11.1866.