měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o čtyřech okenních osách s atikovým patrem a dvěma oblouky arkád. Průčelní má žlutou fasádu s bílými architektonickými detaily. Horizontální členění zajišťuje odstupněná kordonová římsa nad přízemím a korunní římsa slepého patra.Vertikální členění zajišťují v nárožích a mezi okenními osami hladké pilastry završené hlavicemi se zubořezem a rostlinným motivem, nad nimi krátké úseky pilastrů. Přízemí prolomeno dvěma oblouky stlačených arkád. Střední a nárožní pilíř (s domem čp. 63) zpevněny z vnější strany mohutnými opěráky. Šestitabulková okna prvního patra osazena v lištových šambránách s parapetním záklenkem, tvořen rámem ze dvou vertikálních lizén a plochým obdélným motivem. Suprafenestry v podobě trojúhelných štítů, vyplněných mušličkou ve vnitřním vrcholu a reliéfními figurami uprostřed, nesené dvěma volutovými konzolkami. Žaluziová okna slepého patra zasazena do lištových šambrán s profilovanou parapetní římsou. Suprafenestra v podobě rovné nadokenní římsy nesené po stranách dvojicí plochých konzol s kapkami. V nadpraží oken štukové reliéfní hlavy antických císařů. Pilastr mezi 2. a 3. okenní osou přerušuje v úrovni oken prvního patra obdélný výklenek se segmentovým zakončením, ve kterém je umístěn pod sklem obraz „Zajetí Krista“. Podloubí je sklenuto dvěma poli křížové klenby. Stěna přízemí prolomena vpravo portálem se segmentovým záklenkem a odrazníky. Hlavice zdobené festony. Ve vrcholu záklenku plasticky pojednaná kartuš. Dvoukřídlé dveře s nadsvětlíky a obdélnými poli zdobenými ve vnitřních rozích vegetabilním motivem. Klapačka ve vrcholu s korintizující hlavicí. Vlevo prolomen jednoosý a dvouosý vstup s polokruhovým záklenkem, výplň novodobá. Dvoupatrové dvorní průčelí o čtyřech okenních osách. Hladká bílá fasáda ukončena jednoduchou korunní římsou. Čtyřtabulková křížová okna osazena do výřezů bez šambrán. V 1. ose přízemí prolomen vchod se segmentovým záklenkem. Nad korunní římsou lichoběžníkový štít prolomený dvěma okny. Ke 4. ose napojena přízemním křídlem budova ve dvoře. Sedlová střecha s hřebenem kolmo na průčelí, krytina eternitová.