socha sv. Jana Nepomuckého

Svatý Jan Nepomucký je podán v konvenční ikonografii, stojící v kontrapostu s pokrčenou levou nohou, oděný v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Postava je mírně esovitě prohnuta, oběma rukama drží před svým tělem diagonálně položený krucifix. Hlava je pootočena k pravému rameni a mírně skloněna, světcův pohled směřuje dolů. Typizovanou tvář lemují bohaté zvlněné delší vlasy a vousy. Drapérie roucha je spíše přiléhavá s měkkými, subtilně tvarovanými záhyby. Figura je osazena na dvoustupňovém čtyřbokém soklu (dodatečně složeném). Spodní část tvoří hranol s mírně rozšířenou dolní částí, ukončený vyloženou profilovanou římskou. Horní část soklu má opět podobu hranolu, jehož spodní část je rozšířena a stěny jsou konkávně projmuty. Nahoře profilovaná římsa s výžlabkem a nad ní zkosená stříška, nesoucí nízký kvádrový plintus, na němž je umístěna sochařská figura.