kostel sv. Maří Magdalény

Orientovaná podélná jednolodní stavba kostela s odsazenou apsidou a hranolovou věží ve vstupním západním průčelí je situována v centru obce. Při jihovýchodní straně lodi je připojena sakristie na obdélném půdorysu, k obdélné přístavbě na jižní straně věže přiléhá kaple Božího hrobu s trojbokým závěrem, při severní straně věže je připojena polygonální přístavba schodiště, před západním průčelím je přisazena čtyřboká předsíň. Kostelní loď je zpevněna třemi jednoduchými opěráky na severní straně a jedním na východní. Kněžiště je na severní a jižní straně prolomeno dvěma okny s lomenými záklenky, loď prosvětlena dvojicí protilehlých širokých oken s odsazenými půlkruhovými záklenky. Fasády jsou hladké, otvory lemovány lištovými šambránami. V podstřeší obíhá profilovaná římsa, severní strana lodi je lemována lizénovým rámem. Fasáda věže je kordonovými římsami rozdělena na jednotlivá patra, v podstřeší profilovaná korunní římsa. V přízemí je na severní straně prolomen jeden drobný obdélný otvor střílnového typu, v prvním patře směřují do tří stran oválná okna, zvonicové patro otevřeno do všech stran okny s půlkruhovými záklenky. Otvory jsou lemovány hladkými lištovými šambránami, ve zvonicovém patře s přepásanými patkami záklenků. Fasáda věže je v přízemí dekorována lizénovými rámy, v 1. patře též, navíc se zdvojenými lizénami. Zvonicové patro má skosená nároží flankovaná pilastry, nad okny jsou osazeny hodinové ciferníky. Sakristie má hladkou, nezdobenou fasádu, otevřena je na jižní straně dvěma nad sebou osazenými lomeně završenými okenními otvory, na západní straně jedním obdobným otvorem, na východní rovně završeným vstupem. Kaple Božího hrobu je osvětlena jedním drobným lomeně završeným okenním otvorem na západní straně, její fasáda je rámována soklem a profilovanou korunní římsou. Přístavek na severní straně věže je členěn jedním obdobným okenním otvorem a obdélným vstupem. Předsíň je na západní straně otevřena širokým rovně završeným vstupem lemovaným polopilíři s římsovými hlavicemi nesoucími drobnou stříšku. Na severní a jižní straně po jednom drobném lomeně završeném okenním otvoru, fasáda hladká rámovaná lizénovými rámy. Střecha nad lodí a sakristií je sedlová, nad apsidou půlkuželová, nad ostatními přístavbami valbová, pilíře kryty pultem. Věž je zastřešena odsazeným zděným jehlanem, v místě odsazení jsou prolomeny drobné oválné otvory, ve vrcholu makovice a patriarší kříž. Krytina je pálená taška. V interiéru je kněžiště sklenuto konchou, loď a sakristie mají plochý strop, kaple Božího hrobu a podvěží jsou zaklenuty valenou klenbou. Boční zdi lodi jsou na vnitřní straně směrem vzhůru výrazně kónicky zeslabeny, novogotická kruchta v západní části je dřevěná, na stropě zbytky dříve rozsáhlejší výzdoby.