venkovská usedlost

Na nepravidelné rozevírající se parcela s hospodářskou budovou podél jižní linie a obytnou na severu. Obytný dům je patrový jednotraktový s polovalbovou střechou s přesahem do dvora. Průčelí o šesti osách s bosáží na nárožích. Na třetí ose zleva vstup s nadlehlým balkonem. Při rekonstrukci kol. r. 2000 byla okna z líce fasády přenesena do špalety a štukové zalamované rámy nahrazeny jednoduchými. Na střeše chybí volská oka, v 1NP provlékaná mříž a výplňové dveře. K domu na V přistavěna garáž. V přízemí zachovány valené klenby s lunetami. Na protější straně dvora hodnotná kamenná hospodářská budova se stodůlkou na východě, vikýřem pro seno na středu, schodištěm dřevěným a zbytkem původního členění omítek na západě. Budova má původní okno a dveře včetně kování.