kostel Všech svatých

Orientovaná jednolodní stavba se zachovalým středověkým půdorysem obdélné lodi s užším, téměř čtvercovým presbytářem. Na západní straně v baroku přistavěna část s kruchtou a věží, na východní straně v ose za presbytářem čtvercová sakristie. Stěny lodi hladké, prolomené na každé straně jedním oknem s půlkruhovým záklenkem, orámovaným plochými šambránami. Po stranách presbytáře rovněž po jednom půlkruhovém okně, rámovaném plochými šambránami. Na jižní straně lodi pod oknem obdélný vchod s kamenným ostěním. Hladká podokapní římsa, konkávně prohnutá. Sakristie s obdélným vchodem na jižní straně, s obdélným okénkem na východě, plochostropá. Přistavěná západní část vně členěná pilastry, které nesou profilovanou římsu, nároží se zakulacenými rohy. Na jižní straně přistavěné části v přízemí i v patře kruhová okna, lemovaná plochými šambránami, v patře ještě okénko schodiště s lomeným obloukem, se štukovým profilovaným ostěním. Západní průčelí je členěno pilastry, které nesou hlavní římsu. Obdélný hlavní stup s kamenným ostěním s nadpražní římsou, nad ním velké půlkruhově zaklenuté okno lemované plochou šambránou. Nad hlavní římsou se zvedá věž, od níž se po stranách prohýbají křídlové nástavce s pískovcovými koulemi na nárožích. Věž má zakulacené rohy, s členěním nárožními pilastry a jedním půlkruhovým oknem, rámovaným plochou šambránou, v každé stěně. Nad podokapní římsou se zvedá cibulová střecha s osmibokou lucernou s makovicí ve vrcholu, krytá plechem (původně břidlice). Střecha lodi kostela je sedlová, nad presbytářem s valbou, krytá eternitem (původně břidlice). Interiér: plochostropý, v lodi i presbytáři, s fabiony. Půlkruhový vítězný oblouk se štukovým orámováním a s hlavním klenákem s letopočtem 1782. Strop a stěny kostela vyzdobeny malbami z 2. pol. 19. století, bez větší výtvarné hodnoty. Nad křížově zaklenutou západní předsíní se zvedá věž uvnitř na dvou mohutných hranolových pilířích, prostupujících loď až do patra na kruchtu a rozdělujících ji tak na tři části, otevřené v přízemí i v paře třemi oblouky do lodi. Křížově zaklenutá kruchta oddělena kuželkovým zábradlím. Schodiště na kruchtu šnekové, v síle zdi při jihozápadním nároží kostela, osvětlené v patře drobným oknem s lomeným obloukem a profilovanou šambránou.