2. zastavení křížové cesty - Ježíš modlící se v Getsemanské zahradě

Kaple zasazena z cesty v odsunuté poloze do skalnatého svahu pod výběžky Olivetské hory. Přístup k ní zajišťuje do terénu vložené cihlové jednoramenné schodiště (10 + 7 stupňů) s plochou podestou v prostřední části. Průčelí kaple je členěno nízkou plochou podezdívkou a na vrcholu přechází do trojúhelného tvaru štítu. Zdivo průčelí hmotou přesahuje šířku kaple, do které je prolomen vstup s půlkruhovým záklenkem; otvor je plasticky lemován pásem s drobnými plastickými římsami obdélného tvaru v místech nasazení záklenku a ve vrcholu s plasticky naznačeným klenákem. Krytinu tvoří spárované cihly kladené na maltu. Prostorově je vnitřní část oddělena kovovou mříží s dvířky umístěnými v ose spodního pásu. Přední část kaple mezi průčelím a skalní stěnou je sklenuta valeným pásem klenby. Podlaha cihelná. Uvnitř tvoří výrazně vystupující skalní hmota kulisu postavě modlícího se Ježíše Krista, umístěného pohledově z profilu.