boží muka

Zděná trojboká boží muka, poměrně honosně zpracovaná drobná architektura, umístěná mezi stromy. Všechny tři strany poklony mají stejnou výzdobu, na středně vysokém soklu je v pilastrové edikule a lezénovém rámci umístěna dvojice výklenků. Na nižší úrovni jeden geometrický stylizovaného tumbového tvaru, výše umístěný výklenek je na segmentové základně, se segmentově zaklenutou konchou. Výklenek je rámován plastickou šambránou, která je přerušena ve středu oblouku hlavním klenákem, zdobeným kruhovou rozetou. Na pilastru dochována jednoduchá pásová ornamentika typická pro období druhé čtvrtiny 18. století a v úseku kladí nad pilastrem opět kruhová rozeta. Poklona vrcholí odstupňovanou římsou, která nese stanovou stříšku na trojúhelné základně pokrytou pálenými taškami. Křížek chybí.