městský dům

Dům čp. 205 je spojen pod jednou mansardovou střechou se sousedním domem čp. 206. Nacházejí v blízkosti náměstí, východně za radnicí. Přes silnici naproti je areálu zámku. Jedná se o zděný objekt o dvou podlažích, s výrazněji architektizovaným hlavním průčelím, které je orientováno k zámeckému areálu, položeném přes silnici. Průčelí je v přízemí i patře čtyřosé. V přízemí, na první ose ve směru od náměstí, je proražen širší pravoúhlý vchod. Otvor je osazen dřevěným výkladcem s dvoukřídlými dveřmi. Úzký výkladec lícuje se stěnou, dveře, v horní třetině prosklené, jsou zapuštěny do hloubky. Na téže ose je v patře prolomen obdélný okenní otvor. Se stěnou lícující okno je členěno do šesti tabulek. Zcela stejná okna jsou v patře i na druhé, třetí a čtvrté ose. Rovněž v přízemí se na těchto třech osách nalézají obdélná, nepatrně menší okna, s kamennou podokenní římskou. Okna v patře jsou zvýrazněna dřevěným rámem přecházejícím do ostění.Patro je od přízemí odděleno výraznou, profilovanou kamennou patrovou římsou, která běží přes nároží i po západní boční stěně, orientované ve směru k náměstí. V přízemí této boční, do dvahu se zařezávající stěny je veden nevysoký, obdélný, segmentově zaklenutý vchod. V patře jsou prolomeny dva obdélné okenní otvory, okna jsou členěna do šesti tabulek. Opět lícují se stěnou. Na zadní podélné průčelí se váže mladší přístavba, zatáhnutá pod prodloužený plášť střechy. Z boční stěny je do ní veden obdélný vstup.