socha sv. Jana Nepomuckého

V půdorysu obdélný, hladký podstavec, nahoře nad profilem zúžený a zdobený tesanými reliéfními růžicemi na nižších krajních stranách, na nichž nahoře leží dva ovocné festony. Vyvýšený střed podstavce je ukončen mocnou profilovanou římsou a nese na plintu stojící sochu Jana Nepomuckého v kněžském rouše, na ohnuté levici držící krucifix. Pravice visí podél těla a zlehka se dotýká paty kříže. Na zadní stěně plintu sochy světce se objevuje v současnosti poměrně nejasný sekaný letopočet:„16[8]5“[?] 1933 přesun sochy 1949 restaurování ak. sochař Miroslav Böswart 1965 restaurování ak. sochař Alois Číhal a ak. sochař Jiří Laštovička 1988 restaurování ak. malíř Jaroslav Šindelář 2000 přesun a restaurování ak. malíř Jaroslav Šindelář 2002 fixace vandalsky poškozené paže světce s křížem ak. malíř Jaroslav Šindelář 2006 restaurování ak. malíř Jaroslav Šindelář 2014–2015 restaurování Karel Granát