fara

Průčelí budovy je již pojato v jednoduchém klasicistním slohu, okna jsou lemována profilovanými šambránami, zdobnější částí fasády je vstupní kamenicky provedený portál barokního stáří s aliančními erby Thunů a Hrzánovských. Okna budovy jsou dřevěná, dvoukřídlá, s poutcem cca ve 2/3 výšky. Dolní křídla jsou čtyřtabulková, horní dvoutabulková. Při vizuálním zhodnocení se jeví vzhledem k jejich jednoduché konstrukci vlysů, že okenní výplně pochází z doby socialismu, což dokládá i historická fotografická dokumentace. Osazena jsou bakelitovými kličkami, kovovými prefabrikovanými panty, okapničky jsou plechové. Všechny vnější okenní výplně v budově jsou stejného provedení, až na některá okna v zahradním průčelí v prvním patře – jedná se o první 4 okna od jihu v prvním patře, která jsou plastová ve shodné otvíravosti jako původní okna.