kaple Nejsvětější Trojice se sakristií

Severní část se sakristií má ve východní stěně 4 okenní osy, v přízemí vlevo je místo okna pravoúhlý vstup. Na západní fasádě jsou v přízemí naznačeny dva hrotité oblouky ambitu, vpravo i s kamenným ostěním, v něm je vsazeno pravoúhlé okno. V patře jsou 3 pravoúhlá okna. Část se sakristií v sobě zahrnuje na západní straně v přízemí část bývalého ambitu zaklenutou dvěma poli křížové žebrové klenby. Hlavní prostor v přízemí je sál přístupný z presbytáře kostela, klenutý třemi poli pruské klenby do pasů. Klenby jsou zdobeny štukovými zrcadly. Na jižní straně na sál navazuje prostor schodiště do patra, které je novodobě upravené, odtud vede točité kamenné schodiště do krovu nad sakristií a kaplí i do krovu nad presbytářem kostela. Jižní část s kaplí má sedlovou střechu krytou plechem, na východní straně se čtvrtvalbou, kněžiště je o něco nižší, pětiboké, se sedlovou střechou, zakončenou trojbokou valbou. Průčelí kaple do dvora u kostela je jednoduše členěné nárožními pilastry, kordónovou a korunní římsou, v ose průčelí je pravoúhlý vstup, nad ním okno s půlkruhovým záklenkem. Ve štítu je malé kruhové okénko. Jižní fasáda lodi má tři okna s půlkruhovým záklenkem. Polygonální presbytář má na hranách dvakrát odstupněné opěrné pilíře, po stranách po jednom okně s půlkruhovým záklenkem, v čelní stěně závěru kruhové okénko. Mezi opěráky závěru jsou na fasádě přiznány fragmenty původního hrotitého ostění oken. Loď kaple je obdélného půdorysu, zaklenuta neckovou klenbou s výsečemi, kruchta konkávně ustupuje z lodi, má balustrádové zábradlí. Boční stěny jsou členěny pilastry, na severní zdi je fragment gotické malby Ukřižování. Presbytář je zaklenut křížovou klenbou. Krovy nad sakristií i kaplí jsou historické dřevěné tesané s kolíkovými spoji, nad kaplí s barokní ležatou stolicí, hambálky ve dvou patrech, zavětrováním dvojitými ondřejskými kříži, nad sakristií se stojatou stolicí a hambálky.