socha sv. Jana Nepomuckého

Sokl hranolový s přední rizalitovou částí, konvexně vypjatou, opatřený vysokou patkou a profilovanou zalamovanou římsou. Má dřík na bocích se stlačenými plytkými volutami, které se opakují i na rizalitové části, na níž je výplň kasulového tvaru s reliéfem monstrance ve svatozáři, nad ní jsou stylizovány listové ornamenty. Na římse oblaka ve tvaru na bocích zdviženém, na nich jsou tři andílci a hlavičky andílků. Světec v tradičním obleku, v esovitě prohnutém postoji. Nad levou nosnou nohou drží vrchol krucifixu, andělíček se dotýká pravé ruky, čímž kompozičně uzavírá celek sousoší. Zdrobnělá dekorativní pojetí. Na boku soklu je letopočet 1749. Spodní levý andílek s prstem pravé ruky na ústech, nad ním andílek s ratoletí v pravé ruce, levou přidržuje šat Jana Nepomuckého. Vpravo na obláčku samotný andílek. Vzadu na soklu: Renov. 15/5 1914. / V. Schwarzl. / Mocheldorf Vepředu uražená římsa ( od železné konzoly lampy).