kostel

Jednolodní orientovaná stavba obdélného půdorysu, s půlkruhovým presbytářem. Postavena ze smíšeného zdiva, zastřešena sedlovou střechou, krytou plechem. Nad západním průčelím hranolová věž, která se směrem vzhůru mírně zužuje. Západní část s hmotou věže šířkově přesahuje loď mírně vystupujícím rizalitem. V podélné ose je k východní straně presbytáře přistavěna sakristie čtvercového půdorysu, přízemní, zastřešená sedlovou střechou krytou plechem. Věž je zastřešena cibulovou osmibokou bání s osmibokou lucernou, krytou plechem. K západnímu průčelí je přistavěna obdélná předsíň, krytá plechovou sedlovou střechou. Západní průčelí je členěno lesenovým rámem nesoucím průběžnou korunovou římsu, která se v ose průčelí zalamuje a nese nízký atikový štít s volutovými boky, ukončený půlkruhově vzdutou římsou nad střední částí. Boční průčelí lodi jsou vertikálně členěná lesenovými poli a ukončena profilovanou korunovou římsou. Okna obdélná, půlkruhově zaklenutá, bez šambrán, s parapetní římsou. Okna věže půlkruhově zaklenutá. V západním průčelí obdélný vstupní portál, nad ním segmentově zaklenuté okno. Omítka hladká, vápenná, základní plochy žluté, vystupující články v bílé barvě. Věžní korunová římsa s profilem je ve středu každého průčelí půlkruhově vzdutá. Vchod do sakristie obdélný, v kamenném ostění s páskou po obvodu, v ostění vlysové, diagonální dveře. Loď je zaklenuta čtyřmi poli valené klenby s lunetami, oddělenými zdvojenými klenbovými pasy. Vítězný oblouk valeně klenutý, presbytář valeně klenutý s lunetami. V západní části lodi kruchta – dřevěná, nesená dvěma sloupky. V rizalitu jižně od věže točité schodiště.