socha sv. Jana Nepomuckého

Na travnatém prostranství náměstí na novodobé základně čtvercového půdorysu spočívá tvarovaný barokní sokl, na jehož spodní konkávně probranou část nasedá střední vydutá partie, která se v horní části zužuje a končí vyloženou profilovanou římsou oblounového tvaru. Na římse spočívá čtvercový plint se sochou sv. Jana Nepomuckého. Světec je zachycen v okamžiku, kdy právě pokleká k modlitbě. Jeho pravá noha se kolenem dotýká zeměkoule dekorované pěti hvězdami a motivem vah - symbolem spravedlnosti. Světec oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozzettou s biretem na hlavě. Kolem hlavy svatozář s pěti hvězdami. V náručí drží kříž s korpusem – levou rukou jej přibližuje ke tváři, pravou rukou přidržuje svislé břevno kříže a palmovou ratolest. Tělem světce probíhá dynamický esovitý pohyb.