socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na podstavci na dvoustupňové podnoži. Hranolový odstupňovaný podstavec se v horní části mírně zužuje. Po stranách a vpředu jsou umístěny ryté majuskulní nápisy v rytých rámech. Vpředu: HONORI / SANCTI / IOANIS / NEPOMV / CENI VOTA / OFFEREN / DO. Vlevo: IOANI / VALTERO / ET / MAGDA / LENAEPIIS / CONSORTI / BVS. Vpravo: ET PIAE / MVDRA / KIANAE / SOBOLI / ERRIGERE / PLACVIT. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou s plastickou kartuší se třemi erby s knížecí korunkou na čelní straně. Na ořímsované podnoži stojí socha světce v životní velikosti, v mírném kontrapostu s nakročenou pravou nohou. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha s biretem na hlavě, pravou pokrčenou rukou přidržuje spodní břevno kříže s korpusem opřený o rameno, zatímco levá ruka spočívá na hrudi. Hlava je pootočena k pravému rameni a pohledem směřuje na Ukřižovaného.