studánka s kaplí u Samaritánky

Drobná architektura typu kapličky stojící na okraji lesa severozápadně od obce. Stavba obdélného půdorysu s trojboce zakončeným závěrem. Hlavní omítnuté průčelí s vysokým soklem po obvodu armované bosáží je na osu otevřeno hrotitým vstupem, jež je v horní polovině armován a vyvrcholen hlavním klenákem, nad kterým je umístěn jetelový kříž. Horní polovina průčelí na osu prosvětlena úzkým oknem tvaru obráceného písmene T. Vstup chráněn kovovými dvoukřídlými dveřmi. Ostatní průčelí jsou kamenná. Vnitřní prostor sklenut neckovou klenbou. Ve stěně naproti vchodu je ve zdi umístěna segmentově zaklenutá nika, ze které vyvěrá studánka. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad závěrem zvalbenou.